Her kış kar severlerin en birinci adreslerinden birisidir Uludağ. Yıllardır ülkemizde kayak yapmayı sevenler için vazgeçilmez bir bölgedir. En fazla tercih edilen kayak merkezlerimizin başında gelir. Fazla tercih edilmesi bizlere bazen maalesef ki yüksek fiyat olarak geri dönüş sağlayabiliyor. Zaman zaman “onlar da haklı dönemlik oluyor işleri” diyerek hak veriyoruz, zaman zaman da “Uludağ’da fiyatlar yüksek, gitsek mi gitmesek mi” muallağında kalıyoruz. Uludağ kayak merkezi fiyatları hemen hemen her sene değişkenlik gösterir.
Yine de her kış gitmeden, görmeden, basılmamış karlarına ayak basmadan olmaz. En az bir kere de olsa o mis havasını çekmek için, bembeyaz karlarla haşır neşir olmak için gideriz. Uludağ’da kayak yapmak, teleferiğe binmek, içinizi ısıtacak içecekler içmek, sucuk ekmek yemek, ateşin başında keyif yapmak gibi birçok eğlenceyi bir arada yaşayabilirsiniz.
Yazılarımın arasında aslında geçen seneye ait bir Uludağ yazım var ancak ben bu sene ki fiyatları da görebilmeniz planlamanızı ona göre yapabilmeniz adına bu yazıyı da sizlerle buluşturmak istedim. Keyifli okumalar.
İçindekiler
Uludağ’a Nasıl Gidilir?
Uludağ’a özel araçla veya toplu taşıma ile kolayca gidilebilir. Kara yolu, hava yolu ya da deniz yolu Bursa ulaşımı için uygundur. Uludağ kayak merkezi şehir merkezine 36 kilometre mesafededir. Şehir dışından gelen kişiler hafta sonu yola çıkacaklarsa oldukça erken saatlerde yola çıkmaları önerilir. Özellikle İstanbul’dan buraya yoğun bir ulaşım olduğu için hafta sonu trafik fazla olmaktadır. Özel aracı olmayan kişiler ilk olarak Bursa otobüsüne ya da deniz feribotuna binerek terminale ulaşır. Daha sonra terminalden inince 94 numaralı otobüse binerek Tophane’ye gidebilir. Buradan da dolmuşa veya özel taksiye binerek kayak merkezine ulaşabilirsiniz. Bunun dışında teleferikle de yaklaşık yarım saatte kayak merkezine ulaşılabilir. Teleferik alanına özel aracınızla da toplu taşımayla da gelebilirsiniz.
Uludağ’a Araba İle Ulaşım
Uludağ’a araba ile ulaşım yapmak isteyenler Gebze İzmir otoyolunu kullanarak çok rahat ulaşım sağlayabilir. İstanbul’dan gelenler körfezi dolanarak oteller bölgesine ulaşabilir. Ankara’dan gelenler Anadolu Otoyolu üzerinden gelebilir. Eğer kar lastikleriniz yoksa aracınızı Çekirge bölgesine bırakmanız, daha sonra da özel lastikleri olan taksilerle yola devam etmeniz tavsiye edilir. Uludağ milli parkı için otopark giriş ücreti 20 TL gibi bir rakamdır. Dağ yoluna araç ile çıkarsanız jandarmaların lastik kontrolü yaptığını unutmamalısınız! Eğer kara uygun özel lastikleriniz yoksa yoldan geri dönmek zorunda kalabilirsiniz.
Uludağ’a Teleferik İle Ulaşım
“Teleferik kullanmak istiyorum, Uludağ’a teleferik ile nasıl gidilir?” diyorsanız bu sorunuzun cevabını da bu başlıkta toparladım. Uludağ’a teleferikle gelmek isteyenler gökyüzünde hareket ederek manzarayı en iyi şekilde seyredebilir. 9 kilometrelik teleferik hattı şehir merkezinden kayak merkezinin içine kadar ulaşım sağlar. Teleferikle kayak merkezine gitmek isteyenler gün içinde gidiş dönüş bileti alabilir. Gidiş dönüş bilet alındığında fiyatlara indirim yapılır. Ortalama 50 TL civarında tam bilet parası mevcuttur. Teleferiğin üç durağı vardır. Teferrüç, Sarıalan ve Kurbağa Kaya (Oteller bölgesi) teleferik istasyonlarıdır. Teferrüç istasyonuna Mudanya’dan ya da Bursa otogardan otobüse binerek ulaşabilirsiniz.
Uludağ’a Minibüs İle Ulaşım
Uludağ’a Bursa’dan minibüsle gitmek isteyenler Osman Gazi Caddesinden dolmuşa binebilir. Tophane Uludağ minibüsü ekspres bir araçtır. Kalkış ve varış yerlerinden başka bir yerde durakta durmaz. Bu nedenle 10 dakika gibi bir sürede oldukça hızlı ulaşım sağlar. Seferler her gün sabah 07:30’da başlayarak akşam 20:00’da sona erer. Özellikle hafta sonları yoğun talep olduğundan minibüsle ulaşım sağlarken birkaç sefer kaçırabilirsiniz. Minibüsle ulaşım hem hızlı hem de uygun fiyatlara sahip olduğundan özellikle günü birlik gelenler için çok sık tercih edilir.
Uludağ Kayak Merkezi Pistleri
Uludağ kayak pistleri çok sayıdadır ve birbirlerinden farklı özelliklere sahiptir. En uzun pist toplamda 2750 metre uzunluğa sahip olan Tutyeli Pistidir. Uludağ’da Tutyeli Tepesi, Cennet Kaya, Fatin, Kuşaklıkaya (Şahinkaya) tepesi ve Zirve tepeleri olmak üzere 5 tepe vardır. Tepelerde toplamda 20 pist bulunur. 1. bölge pistleri orta ağırlıkta kolay, 2. bölge pistleri zorlu olabilecek pistlerdir. En zorlu kayak merkezi pistleri Beden Terbiyesi ve Kuşaklı Pistleri, en popüler kayak merkezi pisti ise Beceren pistidir. Beceren pisti kafelerin olduğu ve kayak derslerinin verildiği alandır.
Kayak Ekipmanı Kiralamak
Kayak ekipmanı olmadan hazırlıksız gelenler için Uludağ’da kayak ekipmanı kiralama yerleri bulunuyor. Ekipmanlar içerisinde kayak botu ve kayak batonu kesinlikle olması gereken ürünlerdir. Sakatlanma gibi bir durum olmaması için kayak yaparken kesinlikle kayak takımı temin etmelisiniz. Sağlıklı ve güvenli bir şekilde spor yapmak için kendi vücut ağırlığınız, boyunuz ve kayak seviyenize uygun malzeme seçmeniz tavsiye edilir. Çoğu insan aslında yanında kayak malzemesi olmadan Uludağ’a gelir. Kısa süreliğine malzeme satın almak ya da yanında taşımak istemez. Bu noktada kayak kıyafeti kiralama yerleri can kurtarıcı olabiliyor.
Kayak Ekipmanı Günlük Fiyatlar
Uludağ kayak merkezi kar kalınlığı oldukça yüksek seviyelere ulaşabilir. Bu nedenle her duruma hazırlıklı olmalısınız. Kayak ekipmanı alırken yaptığınız seçimler kayak ekipmanı fiyatlarını değiştirecektir.
- Günlük olarak kayak ya da snowboard fiyatı ayakkabısı ile birlikte 100 TL,
- Pantolon ve ceket gibi kayak kıyafetleri parça başına 50 TL,
- Kayak gözlüğünü de 30 ile 40 TL arasında bulabilirsiniz.
- Eldiven kiralama detaylarına da gelecek olursak, bu sene pandemiden dolayı eldiven kiralama yapılmıyor ama 40 ile 50 TL arasında satışı yapılıyor.
Uludağ’da Telesiyej
Telesiyej kısaca teleferiğin kabin olmayan halidir. Kayak merkezinde özel işletmelerin de belediyenin de birçok telesiyej imkânı bulunur. İster kayak malzemelerinizle isterseniz kayak malzemeleri olmadan Uludağ’da telesiyej keyfi yaşayabilirsiniz. Kayak ekipmanları ile telesiyeje binince zirveden aşağıya doğru güzel bir şekilde kayabilirsiniz. Kayak malzemeleri olmadan bindiğinizde ise zirvedeki tesislerde vakit geçirip eğlenebilirsiniz. Uludağ’da telesiyej fiyatları 2021 yılında ortalama olarak 50 TL’dir.
Uludağ’da SkiPass
Uludağ SkiPass ücretleri 2021 saatlik, günlük veya sezonluk olarak değişmektedir.
Uludağ Skipass Ücretleri 2021
- Tek çıkış bilet fiyatı 30 TL
- 1 saatlik bilet fiyatı 70 TL
- 4 saatlik bilet fiyatı 120 TL
- 1 günlük skipass ücreti gişede 195 TL, online 170 TL
- 1’5 günlük skipass ücreti gişede 275 TL
- 2 günlük skipass ücreti gişede 350 TL, online 310 TL
- 2’5 günlük skipass ücreti gişede 420 TL
- 1 günlük skipass ücreti gişede 195 TL, online 170 TL
- 3 günlük skipass ücreti gişede 440 TL, online 390 TL
- 4 günlük skipass ücreti gişede 550 TL, online 510 TL
- 5 günlük skipass ücreti gişede 610 TL, online 570 TL
- 6 günlük skipass ücreti gişede 650 TL, online 600 TL
- Sezonluk ise 1499 TL olarak verilmektedir.
Sezonluk bilet alanlar Aralık 2020 ile Mart 2021 tarihleri arasında SkiPass yapabilirler.
Uludağ’da Yemek
Uludağ’da en popüler yemek sucuk ekmek ya da köfte ekmektir. Fiyat olarak ortalama 40 TL gibi bir ücreti vardır. Alternatif olarak otellerin içinde farklı yemekler yiyebilirsiniz. Başka bir seçenek olarak da kendi yemeğinizi kendiniz getirebilirsiniz. Araçla geldiğinizde mangal taşırsanız kendi sucuk ekmek ya da köfte ekmeğinizi rahatlıkla yaparak yiyebilirsiniz. Üstelik ateş sönmeden tatlı ya da kahve de pişirebilirsiniz. Yemek için Uludağ kayak merkezi fiyatları sizin için yüksek gelirse çeşitli alternatifler denenebilir. Uludağ kayak merkezi yakınlarında birkaç restoran da bulabilirsiniz.
Uludağ’da Konaklama
Uludağ kayak merkezi otelleri konaklama açısından çok fazla alternatife sahiptir. Burada birçok farklı imkanlarda ve fiyatlarda oteller bulunur. Kış mevsiminde özellikle yoğun karlı dönemde otellerde yer bulmak oldukça zordur. Bu nedenle birkaç ay önceden rezervasyon yaptırmanız tavsiye edilir. Özellikle sömestr tatili için son ana bırakmadan otel rezervenizi önceden yaptırmanız şarttır. Kayak otelleri en sık tercih edilen otellerdir. Çift kişilik odalarda geceliği en az 1000 TL olarak fiyatlar başlar.
Fiyatlar tam pansiyon, herşey dahil, alkolsüz, aile konaklaması ve sadece oda gibi seçeneklerle de değişiklik göstermektedir. Genç yazıcı Hotel, Bof Hotel, Fahri Otel, Beceren otel, Grand Yazıcı Otel, Karinna Hotel, Kervansaray Otel, Ağaoğlu My Mountain Otel gibi farklı oteller tercih edilmek için beklemektedir. Uludağ kayak merkezi otelleri tercihi yaparken otelin yakınında kayak merkezi olmasına dikkat etmenizi öneriyorum. Uludağ’da bir haftalık kayak tatili yapmak istediğinizde en az 10.000 TL’yi gözden çıkarmalısınız. Yalnızca hafta sonu konaklama tercih edecekseniz de en az 5.000 TL gibi bir rakamla buraya gelmenizi tavsiye ediyorum. Gün boyu yapılan aktivitelere katılmak, kayak pistlerinde ekstra yiyecek ya da içecek almak, otel masrafları, araç masrafları eklendiğinde fiyatlar bu noktaya kadar yükselmektedir.
Aman yılda bir kere nasılsa diyorsanız buyurun Uludağ’ın en güzel dönemini yaşamaya. Sıkı giyinmeyi ve tedarikli gitmeyi unutmayın gezmeyi ve keşfetmeyi seven okurlarımın hasta olup dönmelerini istemem 🙂 Bol karlı tatiller.
10 Yorumlar
Merhaba Özlem, harika bilgiler paylaşmışsın. Çok faydalı oldu. Basarılar.
Merhabalar faydalı olmasına çok sevindim 🙂 sevgiler.
Geçen seneye göre fiyatlar gerçekten baya artmış. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Evet öyle gerçekten. Yorumun için teşekkürler
Skipass ve telesiyejin ne farkı var?
Merhaba,
Detaylı açıklamalarınız için teşekkürler. Zirveye araba ile gittiğimizde oteller bölgesinde günlük otopark fiyatı hakkında bilginiz varmı?
Yaşım 19 teleferikte bilet alırken yaş problemi çıkar mı? giden varsa yardımcı olabilir mi lütfen
Merhaba, herhangi bir problem olmayacaktır. Rahatlıkla gidebilirsiniz.
Merhaba, kıyafet gözlük kask benzeri malzemelerinin ortalama fiyatları nedir. Ve nerelerden kiralaması mantıklıdır. Çok fazlq bilgi yok bununla ilgili. Almak ile kiralamak arasında kararsısız
10 yaş üzeri yetişkin sayılıyor ücretler bakımından. Uludağ Milli Parkı Kayak Merkezi 2021 Giriş Ücretleri
Araçsız kişi başı 7 TL
Motorsiklet 14 TL
Otomobil 21 TL
Minibüs 63 TL
Midibüs 112 TL
Otobüs 189 TL
Çadır kurma 20 TL
Karavan 30 TL
Uludağ kayak malzemeleri fiyatları kiraladığınız yere ya da kalitesine göre değişmektedir. Size ortalama fiyatları vereceğiz.
Kayak takımı ve board 100 TL
Mont 50 TL
Pantolon 50 TL
Kayak gözlüğü 40 TL
Kask 40 TL
Tek çıkışlık bilet fiyatı: 30TL
1 saatlik bilet fiyatı: 70 TL
4 saatlik bilet fiyatı: 120 TL
1 günlük: 170 TL online, 195 TL gişede / 0-10 yaş 100 TL
1,5 günlük: 275 TL gişede / 0-10 yaş 150 TL
2 günlük: 310 TL online, 350 TL gişede / 0-10 yaş 200 TL
2,5 günlük: 420 TL gişede / 0-10 yaş 240 TL
3 günlük: 390 TL online, 440 TL gişede / 0-10 yaş 280 TL
4 günlük: 510 TL online, 550 TL gişede
5 günlük: 570 TL online, 610 TL gişede
6 günlük: 600 TL online, 650 TL gişede
Sezonluk bilet: 1499 TL
Dilerseniz de sezon içinde istediğiniz zaman kullanabileceğiniz biletler bulunuyor. Bunlar;
10 çıkış: 195 TL
30 çıkış: 450 TL
50 çıkış: 590 TL