Kartepe kayak merkezi Marmara Bölgesinde yer alan Kocaeli iline bağlı Kartepe’de bulunmaktadır. İstanbul’a çok yakın olması nedeni ile şehrin koşturmacasından bunalan ama zamanı çok olmayan kişilerin kısa kış tatili yapması için sıklıkla tercih edilen bir kayak merkezidir. Kartepe kayak merkezi hava durumu açısından her iklim gidilebilir bir yapıya sahiptir.
Kartepe sadece kış turizmi değil yamaç paraşütü, paintball, dağ bisikleti ve binicilik içinde ziyaret edilebilmektedir. Kartepe 1700 metre yüksekliği ile hem göl manzarası hem de dağ manzarası olan çok nadir yerelden biridir. Kartepe Kayak Merkezi’nde Aralık ayından Mart ayına kadar kayak yapabilirken diğer aylarda ATV ile safari turları yapabilirsiniz.
Sapanca Gölü ile İzmit Körfezi arasında bulunan muhteşem doğa içerisinde yapabileceğiniz safari turları ücretleri 125 tl ile 200 tl arasında değişmektedir. Bu turlar alanı bilmeyen kişiler için rehber eşliğinde yapılmaktadır.
İçindekiler
Kartepe’ye Nasıl Gidilir?
Kartepe, İstanbul’a yakın olması sebebi ile ulaşımı oldukça kolaydır. Kocaeli havalimanının kapalı olmasından dolayı direk Kocaeli’ne uçak seferi bulunmamaktadır. Bu yüzden de İstanbul Havaalanına gidip oradan araba veya otobüs yardımı ile Kartepe Kayak Merkezi’ne geçiş yapabilirsiniz. İstanbul’un Kocaeli’ne çok yakın olması sebebi ile çoğu ziyaretçi bu yolu tercih etmektedir. Fakat uçakla gelmek istemeyenler için Türkiye’nin her yerinden Kocaeli’ne birçok firmadan otobüs seferi düzenlenmektedir. Kocaeli otogarına geldiğiniz takdirde oradan minibüslerle kayak merkezine geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca araç kiralayarak da Kartepe Kayak Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.
Kartepeye Araba İle Ulaşım
Kartepe Kayak Merkezi’ne kendi özel arabası veya kiralık araçla gitmek isteyenlerin Kartepe kayak merkezi nerede diye endişelenmesine hiç gerek yoktur. Merkezi bir yerde bulunması açısından her bölgeden ulaşımı oldukça rahattır. Marmara ve Karadeniz Bölgesinden gelenler E5 otoyolu üzerinden gelindiği zaman Sapanca ayrımına girilerek Sapanca Gölü’nün Batı tarafında bulunan Maşukiye’ye gelmeliler. Oradan Kartepe’ye ulaşmak için 15 dakikaları kalmış olacaktır. Eğer TEM Otoyolu tarafından gelinecek ise Sakarya tarafına dönmeniz ve Sapanca tarafına ulaşmanız gereklidir.
Kartepe Kayak Merkezi ile İstanbul arası 2 saat 15 dakika, Bursa ile 2 saat 15 dakika, Ankara ile 4 saattir.
Kartepe’ye Minibüs İle Ulaşım
Kartepe Kayak Merkezi’ne ulaşmak için İstanbul’daki havalimanlarından birine inen yolcular orada bulunan Kocaeli otobüsleri ile otogara gelebilir ve buradan da Kartepe minibüsleri ile Kayak Merkezine kolayca ulaşılabilmektedir. Bu minibüsler her saat başı havalimanından kalkmaktadır. Ayrıca çeşitli firmaların otobüs seferleri ile Kocaeli otogarına gelen yolcular için de Kartepe Kayak Merkezine her saat başı minibüsler kalkmaktadır. Kartepe Kayak Merkezi’nde telesiyej, lift gibi araçlar bulunsa bile henüz teleferik hizmeti bulunmamaktadır. Fakat şuanda teleferik için çalışmalar yapılmaktadır.
Kartepe Kayak Merkezi Pistleri
Kartepe Kayak Merkezi’nde zorluk derecelerine göre farklı pistler bulunmaktadır. Bu pistlerde 3 telesiyej ve 1 teleski bulunmaktadır. Zorluk derecelerine göre toplam 12 adet pistin uzunluğu 400 metre ile 3500 metre arasında değişmektedir. 1 adet çok kolay ve 4 adet kolay pisti bulunan kayak merkezinde bu pistleri genellikle acemi olan kayakçılar tercih etmektedir. Bununla beraber 5 adet orta zorlukta ve 2 adet de çok zor kategorisinde pistleri bulunmaktadır. 1100 metrenin üzerinde bulunan bu 7 pistte hem kar manzarasının hem de kayak yapmanın keyfine varabilirsiniz.
Bu pistlerde kayak yapmayı bilmeyenler için de kayak hocaları bulunmaktadır. Kayak hocalarının özel ders ücretleri kişi sayısı arttıkça kişi başına düşen miktar azalıyor.
- Kayak dersi tek kişi için 230 tl olmaktadır.
Kayak Ekipmanı Kiralamak
Kayak ekipmanlarınızı yanınızda getirmediyseniz veya eksik ekipmanınız bulunuyor ise Kartepe Kayak Merkezi’nden bunları kiralayabilirsiniz.
- Kayak ayakkabısı 40 tl,
- Snowboard botu 50 tl,
- Kar pantolonu ve kar montu 50’şer tl,
- kızak 40 tl,
- eldiven 30 tl, bere 30 tl, kar gözlüğü 15 tl ve kask 15 tl olmaktadır.
Sadece eldiven ve bere satılık olurken diğerleri kiralık fiyatlardır. Eğer bu ekipmanları otelinizden kiralamak isterseniz daha fazla ücret ödeyebilirsiniz. Ayrıca bu fiyatlar ekipman kalitesine göre de değişkenlik gösterebilmektedir.
Kartepe’de Telesiyej
Kartepe Kayak Merkezi, Samanlı Dağları’nın en zirvesinde bulunmaktadır. Bu sebeple zirveye ulaşım telesiyejler yardımı ile yapılmaktadır. Ayrıca çeşitli pist çeşitleri bulunan kayak merkezinde telesiyej, kayak yapanlar için ve manzaranın tadını çıkartmak isteyenler için oldukça tercih edilen bir ulaşım aracıdır. Karlıktepe pisti hariç diğer pistler için telesiyej kullanılmaktadır. Telesiyej yardımı ile Kartepe’nin en yüksek noktasına çıkarak Kartepe’yi kuşbakışı görebilirsiniz.
- Kartepe Kayak Merkezi telesiyej ücretleri kısa tur için 10 tl,
- Uzun tur için 35 tl,
- Tam gün için 100 tl,
- Yayaların telesiyej kullanım ücreti ise 60 TL olmaktadır.
Kartepe Telesiyej 1020 metrede bulunmakla beraber 3 kişilik mini gondol hizmeti vardır. Karlık Tepe Teleski ise 450 metrede olup biri hız parkuru olmakla beraber 3 pisti vardır. Ayrıca Geyik Alanı Telesiyej 150 metre ve Kadı Konağı Telesiyej 450 metre uzunluğundadır.
Kartepe’de SkiPass
Skipass, kayak merkezlerinde ulaşım için kullanılan araçları kullanılabilmesi için verilen bir karttır. Bu kartları kayak merkezindeki ilgili alanlardan alabilirsiniz. Bu kart ile telesiyej veya teleferiklerdeki turnikeleri açabilir ve hizmetten yararlanabilirsiniz.
Kartepe Kayak Merkezi skipass ücretleri;
Kayakçılar için
- Tam gün 170 tl
- Yarım gün 140 tl’dır
Yayalar için ise
- Uzun tur 70 tl
- Kısa tur ise 40 tl’dır
Skipass için 30 tl depozito ödemeniz gerekmektedir. Kartı geri iade ettiğinizde depozito size geri verilmektedir.
Kartepe’de Yemek
Kartepe kış turizmi açısından önemli olmasının yanında otelleri ve restoranlarındaki yemek kültürü de oldukça gelişmiştir. Kayak merkezlerinde yapılan sporlar genelde efor gerektiren ve enerji yakan aktivitelerdir. Bu yüzden bir kayak tatilinde en önemli şey iyi bir beslenmedir. Kartepe’de bulunan restoranların çoğunda ağırlık Türk Lokantası olsa da çok güzel Osmanlı mutfağı ve Dünya’nın çeşitli mutfaklarının bulunduğu restoranlar da vardır. Kaldığınız otele göre değişkenlik gösterse de çoğu otelde açık büfe akşam yemeği ve leziz kahvaltılar verilmektedir. Ayrıca kayak merkezinin köye yakın olması sebebiyle verilen yiyecekler organik olmaktadır.
Kartepe’ye gidenler için en büyük tavsiye Maşukiye’ye giderek Alabalık Vadisi’nde kiremitte alabalık yemeleridir. Bunun yanında Kartepe’de çok iyi ve çok uygun et restoranları da bulunmaktadır. Her bütçeye uygun yemek yiyebileceğiniz alanlar bulunan Kartepe’de restoranların genel fiyatı kişi başı 25 – 100 tl arasında değişkenlik gösterebilmektedir.
Kartepe’de Konaklama
Kartepe kayak merkezi otel açısından kısıtlı olmakla beraber sadece 1 otel bulunmaktadır. The Green Park Hotel, kış turizmi için veya yazın muhteşem doğayı keşfetmek isteyenler için sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca otel dışında kayak merkezi yakınlarındaki bungalov evlerinde de konaklayabilirsiniz.
Kartepe’ye yakın kışın konaklayabileceğiniz bungalov evler yazıma buradan ulaşıp göz atabilirsiniz.
Kocaeli merkezde bir otelde kalmak isteyenler için de birçok seçenek bulunmaktadır. Bu otellerde kaldığınız zaman araç kiralayabilir ya da Kartepe minibüslerine binerek kayak merkezine ulaşabilirsiniz.
Boğaziçi Butik Otel, Beyaz Ev Butik Otel, Cevizdibi Hotel, Kadifeli Konak Boutique Hotel bu seçenekler arasındadır. Bu otellerde konaklama haricinde çeşitli aktiviteler ve spa tarzı hizmetler de verilmektedir.
2 Yorumlar
çok basit, kimi yerde yanlış tarifler… kartepe ile ilgili heryerde bulunabilecek bilgiler sadece…daha detaylı çalışmanız gerekiyor herhalde veya sadece yoğun ilgi ve bilginizin olduğu alanlara odaklanarak yazmanız…
Daha detaylısını da yazacağım 🙂