Sizlere Antalya’da izole tatil yapabileceğiniz en güzel kamp yerlerini listeledim. Hemen başlayalım 🙂
İçindekiler
Kaş Camping
Antalya’da izole kamp yapabileceğiniz, hem karavanla hem de çadırla Akdeniz’in berrak sularında ve yeşilliğin bol olduğu zeytin ağaçlarına doğru kamp yapmak isteyenlerin ilk tercihi Kaş camping noktasıdır. Kaş caming alanı, kendisine ait kafesi ve yanında bulunan plajda kamp yapma imkanı sunmaktadır. Aynı zamanda kamptan arta kalan zamanınızda yolunuz Kaş’a düşerse mutlaka o bölgede düzenlenen herhangi bir tekne turuna katılmanız seyahatinizi bambaşka boyuta taşıyacaktır.
İncekum Orman Kampı
Antalya sınırları içinde bulunan İncekum orman kampı, doğayla iç içe, ormanla tamamen bütünleşmiş, deniziyle ve masmavi gökyüzü ile adeta bir cennet hissi yaratmaktadır. Bolca çam ağacının gölgesinde kalan, Antalya’nın masmavi denizinde özgürlüğü hissedebileceğiniz bir kamp alanıdır. Antalya izole kamp alanları arasında yer almaktadır. Alanya’ya oldukça yakınlığı sebebiyle kamp yapanların her iki noktayı görmek hoşlarına gitmektedir.
İncekum orman kampı konum : https://goo.gl/maps/TVTvXqCPrnuP2SU9A
İncekum orman kampı iletişim : +902425171611

Elmalı-Avlan Gölü
Burası Beydağları ve Elmalı’nın arasında bulunan sedir ağaçlarının bulunduğu orman ile içi içe bir göl kenarıdır. Göl kenarında ve çevresinde kamp yapmak için bir alan bulunmamaktadır fakat kamp için düz gördüğünüz her yere çadırınızı kurabilirsiniz. Yanınızda götürdüğünüz yiyecek ve içecekleriniz ile Antalya’da izole bir kamp hayatının keyfini çıkarabilirsiniz. Antalya izole tatil için en uygun adreslerden biridir.
Bostanlık Koyu (Phaselis)
Şehrin gürültüsünden ve karmaşasında uzaklaşacağınız Phaselis yani Bostanlık koyu, Antalya merkeze çok yakındır. Phaselis antik kentinin güney limanının yakınında yer alan Bostanlık Koyu, bu zamana kadar izole kalmış koylardan bir tanesidir. Doğayla iç içe hem sakin hem de saatlerce deniz keyfi yapabileceğiniz bu koyu seyahat planınıza katmalısınız.
Çıralı (Olympos)
Olympos ve Çıralı, portakal ve çam ağaçları içerisinde bulunan doğa ile iç içe izole bir kamp deneyimi sunmaktadır. İki kamp da Beydağları Milli Park içerisinde yer almaktadır. Antik dönemlerden kalan Olympos’u da ziyaret edebilirsiniz. Kendinize özel çadır kurmak ya da çadır kiralamak isterseniz bunlar içinde bir çok tesis bulunmaktadır. Ayrıca burası dünyadan o kadar izole ki deniz kaplumbağaları bile burada üremeye gelmişlerdir.

Deniz kum ve güneşin en doğal ve en güzel hallerini bulacağınız bir yer olan Çıralı, birinci ve ikinci derecede sit alanı ilan edildiğinden endüstriyel çapta bir gelişimden kendini korumuştur. Tam anlamıyla hala keşfedilmemiş sevimli bir seyahat noktasıdır. Ayrıca yaklaşık 4 kilometre mesafede yer olan Yanartaş’ı da uğrayacağınız noktalar arasına ekleyebilirsiniz.
Adrasan
Antalya izole kamp alanları arasında bulunan Adrasan, Akdeniz’in en göz alıcı koylardan bir tanesidir. İsterseniz özel kamp alanlarında kalabilir isterseniz de o mevkide bulunan gizli koy noktalarında kendisine izole bir kamp kurabilirsiniz. Adrasan’a oldukça yakın olan Olympos Antik Kentini de gezebilirsiniz. Bunların yanı sıra kamp halindeyken Adrasan’da bulunan tekne turlarına da katılabilirsiniz.
Maden Koyu
Hem denizin hem de ormanın bir arada bulunduğu bir koy olan Maden Koyu, sessiz ve oldukça sakindir. Her şeyden uzak izole bir kamp yapmak istiyorsanız Maden Koyu sizler için oldukça doğru bir tercih olacaktır. Maden Koyu çevresinde işletme olmadığı için ihtiyaçlarınızı bu koya gelmeden almanızda fayda vardır.
Tazı Kanyonu
Şehirden uzak ve oldukça yüksek yerlere ilgi duyuyorsanız Tazı kanyonu tam size göre bir kamp alanı olacaktır. Yüksekliğin yaklaşık 50 ile 60 metre olduğu bilinen Tazı kanyonundaki ağaçlık alanlara kolayca kamp kurma imkanına sahipsiniz. Bölgede işletme bulunmadığı için Tazı kanyonunun zirvesine çıkmadan önce mutlaka tüm ihtiyaçlarınızı gidermiş ve satın almış olmanız gerekmektedir.

Korsan Koyu
Eski zamanlarda fırtınadan hiç etkilenmeyen bu koy, geçmiş yıllarda gemilerin sığındığı Korsan Koyu olarak bilinmektedir. Korsan koyunun bu özelliği kamp tutkunlarının ilgi duyacağı bir yer haline gelmesini sağlamıştır. Korsan Koyu’nda kamp kurduğunuz süre zarfında çevrede bulunan tur tekneleri ile keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Likya Yolu üstünde yer alan bu alanda yürüyüşler yapabilirsiniz. Aynı zamanda tırmanış eğitiminiz bulunuyorsa bunlar için belirlenmiş alanlarda tırmanış yapmanız mümkündür.
Dipsiz Göl
Toros Dağları’nın kuzeyindeki dağ eteklerinde yaklaşık 1702 metre rakımda yer alan Dipsiz Göl, su sızıntılarıyla beslendiği için her mevsimde aynı berraklıkta ve seviyede kalan masmavi suyu ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Dipsiz gölün çevresinde yerleşim alanları da bulunan bu göl, daha çok yaz aylarında doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası haline gelmiştir. Doğa harikası olan bu göl, Antalya izole kamp alanları arasında oldukça fazla ilgi görmektedir.
Hem izole kamp yapıp hem de kampınıza hareket katmak ve doğa sporları yapmak isterseniz Manavgat Köprülü Kanyon tam size göre bir tercih olacaktır. Manavgat Köprülü Kanyona çadırınızı kurduktan sonra yakınlarda bulunan Tazı Kanyonu gezisi yapabilir, rafting ya da çam ağaçlarının arasında kanyon yürüyüşleri yapabilirsiniz. Bu alanda bir çok kamp hizmet alanı da bulunmaktadır.

Sazak Koyu
İlk defa kamp yapanlar için zorlu olan Sazak koyu tam bir izolasyon adresidir. Yeşil ve mavinin birleştiği bu koyda deniz suyunun berraklığı karşısında şaşıp kalacaksınız. Sazak koyu çevresinde herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürmelisiniz. Ayrıca Antalya şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 90 kilometredir, yanında bulunan Adrasan koyundan Sazak koyuna yürümek ise yarım saattir. Aracınız varsa bu koya ulaşmada zorluk çekmeniz mümkün değildir. Aynı zamanda bu koyda kamp yapmak tamamen ücretsizdir. Antalya izole tatil için en uygun adrestir.
Kamp Yaparken Neler Alınmalıdır? Nelere Dikkat Edilmelidir?
1- Kamp kurmak istediğiniz alana gittiğinizde çadırınızı kurmak için, seyahat alanını doğru belirlemelisiniz. Alanın düz bir zemin olduğundan emin olmalısınız.
2- Profesyonel olmayan orta düzeyde bir çadır alabilirsiniz. Çadırın özellikleri arasında güneş geçirmemesi ve hava akışını oldukça iyi karşılaması yeterli olacaktır. (Bu noktada çadırınızın festival çadırı olmadığından emin olmalısınız.)
3- Yaz aylarında kamp kurmak için, yaklaşık 10 derecelik bir uyku tulumu sizin için yeterli olacaktır.
4- Çadırın içine koyacağınız matlar ile çadır konforunu sağlayabilirsiniz. Matlarınızın kalın olmasına dikkat etmelisiniz. Çadırda sırtınızın ağrımaması için bu önemli bir ayrıntıdır.
5- Aracınızda ya da yanınızda mutlaka bir miktar büyük boy çöp poşeti bulundurmalısınız. Hem kendi kamp çöpleriniz için hem de sizden önce kamp yapmış kişilerin çöplerini toplamak için önemli olacaktır. Kamp yaparken doğaya zarar vermememiz gerektiğini unutmamalıyız.
6- İlk defa kamp yapacaksanız ateş yakma konusunu açmayıp, onun yerine yemek istediğiniz yiyeceklerinizi pişirmek için küçük bir tüpten yardım alabilirsiniz. Hem sizin için pratik hem de çevreye zararsız bir tercih olacaktır.
7- Gittiğiniz yerler için oldukça rahat ayakkabılar seçmelisiniz. Ayrıca gece ve gündüz için ayrı ayrı düşünülmüş eşyalar almayı unutmamalısınız. Çünkü gün batımının ardından hava sıcaklıkları aniden düşmektedir. Her ihtimale karşı tedbirli olmalısınız.
8- Antalya izole kamp alanları arasından birinde kamp yapmak istiyorsanız, çoğu koy ve kanyonun çevresinde işletme bulunmadığı için tüketeceğiniz gıdaları yanınızda götürmelisiniz.
9- Sineklerden ve böceklerden korkuyorsanız çadırınızın etrafına sıkmak için yanınızda sinek ya da böcek kovucu spreyler getirmelisiniz.
10- İzole bir kamp yaptığınızda etrafınızda pek fazla ışık olmayacağı için yanınızda getireceğiniz fener hem ortama farklı bir ambiyans katacak hem de sizi daha güvende hissettirecektir.